Rabarbersouffles

1 100 0 5
Aantal personen:
  • 200 Ml Melk
  • 70 Gr Suiker
  • 1/2 Zakje Vanillesuiker
  • 1 Mespuntje Gekonfijte sinaasappel
  • 25 Gr Bloem
  • 1 Snuifje Zout
  • 3 Eieren
  • 2 Cm Grand marnier
  • 3 Eetlepels Sinaasappelsap
  • 1 Stengel Rabarber
  • 1 Eetlepel Boter voor de bakvorm
  • 1 Eetlepel Paneermeel voor bakvormen
  • 1 Eiwit meringue
  • 40 Gr Poedersuiker meringue
  • 1 Kl Citroensap meringue
  1. Klop de melk, suiker , zout , sinaasappelschil en de bloem krachtig op . Laat het mengsel au bain Marie opwarmen op zacht vuur . Breng aan de kook . Laat goed afkoelen .
  2. Maak rabarber schoon en snij in kleine stukken . Vet vier ovenschaaltjes in met boter en bestrooi met paneermeel . Verdeel de rabarber over de schaaltjes . Verdeel de eieren van het eiwit . Meng de dooiers door de afgekoelde melkbereiding . Voeg sinaasappelsap en likeur toe . Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel door de bereiding . Giet de bereiding in de schaaltjes tot halverwege .
  3. Meringue , klop de eiwitten met citroensap tot stevig schuim . Meng er de poedersuiker door tot glanzend , schuimend mengsel dat vast is ,maar toch wat vloeibaar . Verdeel de meringue over de soufflé en laat 20 minuten bakken in de oven op 180 graden . Haal uit de oven en dien op .
Izegem 54