Rabarbermuffins

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram suiker
  • 130 gram patisseriebloem
  • 100 gram volkorenbloem
  • 2 koffielepeltje gedroogde lavendel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 170 gram yoghurt
  • 1 stuk ei
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • 1/3 koffielepels vanille-extract
  • 72 gram boter
  • 225 gram rabarber in blokjes
  • 1 snuifje zout
  1. verwarm de oven voor op 200C°
  2. Mix de suiker en de lavendel ongeveer een minuut in de foodprocessor.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng alles goed
  4. laat ondertussen de boter smelten en eventjes afkoelen. Voeg er dan de yoghurt, de zeste, het vanille-extract en het ei aan toe. Meng alles goed.
  5. maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er het natte botermengsel in. Meng tot het deeg samenhangt maar niet langer
  6. Doe er de gehakte rabarber bij en verdeel alles over muffinvormpjes
  7. bak de muffins ongeveer min in de voorverwarmde oven.
Marianne10