rabarberjelly met witte chocolade en cheescrème

4 120 0 5
Aantal personen:
  • 2000 gram 1 rabarber
  • 400 gram 1 suiker
  • 6 dl witte wijn
  • 4.50 blaadjes 1 gelatine per liter vocht in koud water
  • 700 gram 1 philadelfia kaas
  • 115 g 1 witte chocolade
  • 4 x 1 eieren
  • 400 gram 1 suiker
  • 2 dl x1 zure room
  • 4 of 8 x1 amandelkoekjes
  1. meng de suiker en de philadelfiakaas. Smelt de chocolade in de microgolfoven.
  2. meng de eieren met het kaasmengsel. Roer er de witte chocolade doorheen.
  3. Verdeel het chocolademengsel over 4 glazen en zet ze in de oven op 130° gedurende
  4. 20 minuten. kook de rabarber met suiker en wijn. Giet het kookvocht door een zeef
  5. en meng met de gelatine. Verdeel het vocht over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Werk af met zure room en serveer met amandelkoekjes industriële of
  6. zelfgebakken, zie in de solorecepten daarvoor.
ginette.ide
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtLente