Rabarber-rozijnentaart

320 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 100 g Solo in blokjes
  • snuifje zout
  • 40 g suiker
  • 1/2 kopje water
  • 6 rabarberstengels
  • 100 g rozijnen
  • 30 g suiker
  • 100 ml rum
  • 2 eieren
  • 20 cl room
  • 70 g suiker
  1. 1) Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. 2) Meng de bloem, de Solo, het zout en 40 g suiker in een kom en voeg er het water langzaam bij. Verspreid het deeg in een ingevette taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  3. 3) Pel de rabarber en snij in blokjes van 1 cm. Laat 1 minuut koken in kokend water. Zeef en laat afkoelen.
  4. 4) Kook de rozijnen met de rum en 30 g suiker 3 minuten. Laat afkoelen in de rum en zeef.
  5. 5) Verspreid de rabarberblokjes en de rozijnen over het bladerdeeg.
  6. 6) Meng 2 eieren met 20 cl room en 70 g suiker. Giet het mengsel over de rabarberblokjes.
  7. 7) Bak de taart 25 à 30 minuten op 220°C in de oven goudbruin.
Chef-Xavier