rabarber en aardbei crumble

129 20 4 5
Aantal personen:
  • 120 gr suiker
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 5 stengels rabarber
  • 2 el sinaasappel zeste
  • 250 gr aardbeien
  • 80 gr solo
  • 75 gr bruine suiker
  • 1 el kaneel
  • 30 gr geraspte kokosnoot
  1. oven voorverwarmen op 180°C
  2. rabarber wassen en in 5cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
  3. breng het sinaasappelsap, de zeste en de 120 gr suiker aan de kook en voeg de rabarber toe.
  4. laat 5 minuten sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
  5. neem van het vuur en voeg de aardbeien toe
  6. giet in een beboterde vuurvaste schotel
  7. meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot en boter tot een massa die op broodkruimels lijkt.
  8. strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 minuten tot de crumble goudbruin is.
  9. serveer lauw met vanilleijs
chrisje_1