Raapjesroomsoep

2 50 3 5
Aantal personen:
  • 225 gr bloemige aardappelen
  • 90 cl groentebouillon
  • 1 dl liaison (=1dl room met 1 eierdooier)
  • 450 gr knolrapen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 25 gr boter
  • peper
  • nootmuskaat
  1. Schil de rapen en aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter in een kookpot,voeg de rapen erbij,doe het deksel op de kookpot en laat de raapjes een 5 minuten zweten in boter.Roer af en toe.
  3. Voeg het zout toe en laat nog een 5 minuten zweten,blijf af en toe roeren.
  4. Voeg de groentebouillon toe,evenals de aardappelblokjes,nootmuskaat en peper.
  5. Doe het deksel terug op de kookpot en laat 30 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  7. Mix de soep.
  8. Breng de soep nogmaals aan de kook.
  9. Neem de kookpot van het vuur en voeg al roerend de liaison toe.De soep mag nu niet meer koken!
  10. Schenk de soep uit en garneer met de gehakte peterselie.
  11. Smakelijk!
ickxke