Quicky Chicky

20 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 builtjes Thaïse rijst 10'
  • 300 gr. kip in blokjes
  • 1 el. solo
  • 200 gr. champignons in plakjes
  • 150 gr. sojascheuten
  • 1 dikke ui
  • 150 ml. kipbouillon vh blokje
  • 1,5 el. donkere sojasaus
  • 2 kfl. maïzena
  • Pezo
  1. Kook water voor de rijst.
  2. Ondertussen snipper je de ui fijn en snij je de kip in blokjes/de champignons in schijfjes.
  3. Verhit solo.
  4. Kruid kip en roerbak goudbruin.
  5. Voeg uisnippers en champignons toe.
  6. Laat 3 minuten sudderen en voeg dan de sojascheuten toe die je 1 minuut laat meesudderen.
  7. Maak kipbouillon aan met de maïzena en voeg toe aan het gerecht.
  8. Zet deksel op pan en laat tien minuten stoven.
  9. Kook de rijst.
  10. Laat rijst uitlekken.
  11. Haal het gerecht vh vuur.
  12. Kruid af met pezo en sojasaus.
  13. Roer goed om.
  14. Serveer met de rijst.
  15. Voor de creatievelingen : Quicky in the mix :
  16. Halveer de hoeveelheid kip.
  17. Ga op dezelfde wijze te werk.
  18. Voeg de laatste drie minuten vd stooftijd een tiental scampi toe aan het gerecht.
Pegsken