Quiche zonder deeg

36 40 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram Ricotta
  • 250 gram Mascarpone
  • 150 gram Parmezan
  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • paprika (geel en/of rood en/of groen)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 200 gram diepvries gehakte spinazie
  • spekjes of hesp
  1. - Eieren schuimig kloppen, mascarpone en ricotta erbij mengen met mixer tot een homogene massa, kruiden met peper en zout en er een beetje parmezan onder mengen.
  2. - SJalot + look stoven vervolgens de fijngesneden groenten er bij voegen en gaar stoven (eventueel in de wokà. Spinazie er op het laatste bijvoten. Vocht eruit laten.
  3. - De groenten en de eierenmix samenvoegen + eventueel gebakken spekblokjes.
  4. - De springvorm invetten en onderaan een dunne laag parmezan strooien, het beslag erin gieten en bovenaan terug Parmezan strooien.
  5. - 30 min bakken in de oven op 180°C.
  6. Smakelijk
140762