Quiche van spruitjes en haas

229 135 5 5
Aantal personen:
  • 150 g bloem
  • 75 g koude Solo
  • 1 koffielepel zout
  • 2 el eetlepijskoud water
  • 1 hazenbout
  • 1 el eetlepSolo Vloeibaar
  • 350 g spruitjes
  • 250 ml light room
  • zout
  • 4 eieren
  • zwarte peper
  1. Zeef de bloem boven een kom. Voeg de Solo en het zout toe. Doe het ijskoude water erbij en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Bak de haas aan alle kanten bruin en laat in 1 uur gaar worden in een pan met gesloten deksel.
  3. Laat afkoelen en snij het vlees in repen van het bot.
  4. Kook de spruitjes 10 minuten al dente.
  5. Snijd ze doormidden.
  6. Vet een springvorm in met de Solo Vloeibaar.
  7. Rol het deeg uit tot net iets groter dan de vorm.
  8. Leg het deeg in de vorm, snij overtollige randen weg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Leg de haas en de spruitjes daarop.
  10. Klop de eieren los en voeg de light room toe. Kruid met peper en zout.
  11. Giet het mengsel in de vorm. Bak in een oven van 220° C en laat in 45 minuten mooi bruin worden.
  12. Lekker met een fris groen slaatje.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht