Quiche van prei, zalm en een slaatje

88 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladerdeeg kant en klaar
  • 3 stengels prei, in ringen gesneden
  • 2 zalmmoten in stukjes
  • 2,5 dl room
  • 100 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 1 bosje bieslook
  • 6 schijfjes geschilde citroen
  • olijfolie
  • boter
  • 1/2 krop sla of gemengde sla
  1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Zet 10 min in een op 180°C voorverwarmde oven en laat dit even afkoelen. Stoof ondertussen de prei in boter. Meng in een kom de stukjes zalm, de prei, de room, de geraspte kaas, de eieren, peper, zout, nootmuskaat en de fijngesneden bieslook. Giet dit mengsel in de taartvorm en leg de citroenschijfjes er bovenop. Zet 30 min een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer de quiche met de sla en besprenkel dit met wat olijfolie, peper en zout
doreen_1