Quiche met zalm

6 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
  • 150 gr zalmfilet zonder vel
  • 50 ml melk
  • 100 gr gerookte zalmplakjes
  • 80 gr geitenkaas
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 200 ml room
  • 1 el vers gesnipperde dragon
  • peper&zout (pezo)
  • bakvorm, diameter 28 cm, hoogte 2,5 cm
  • bakerwten/parels
  • bakpapier
  1. Snij de zalmfilet in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpannetje.
  2. Breng tot bijna kookpunt en laat 2 minuten pocheren, niet laten koken, laat daarna afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 190°.
  4. Rol het kruimeldeeg uit en snij de randen van het bakpapier rondom af tot op 1/2 cm van het deeg.
  5. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in de bakvorm, rol het deeg om tot op gelijke hoogte van de bakvorm, prik de bodem in met en vork.
  6. Snij van een vel bakpapier en cirkel van diameter 28 cm, leg deze op de bodem van het kruimeldeeg en bedek het daarna met de bakerwten.
  7. Zet de bakvorm 15 minuten in de warme oven.
  8. Haal uit de oven en verwijder bakerwten (hou bij voor een volgende quiche) en bakpapier, laat het deeg afkoelen.
  9. Neem de zalm uit de melk en laat uitlekken, bewaar de melk.
  10. Verdeel de gepocheerde zalm over de taartbodem en dek af met de gerookte zalm.
  11. Roer de eieren en dooiers los met de room en de pocheermelk, voeg de dragon toe en kruid af met pezo.
  12. Verdeel het ei/roommengsel over de zalm.
  13. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel deze over de quiche.
  14. Zet de quiche 30 à 35 minuten in de warme oven, tot de quiche een mooi bruin kleurtje heeft.
  15. Dien op met rucola en partjes tomaat met een basilicumdressing.
Victor S.