Quiche met zalm

9 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gr zalmfilet
  • 2 dl melk
  • 3 eieren
  • 125 gr ricotta
  • 100 gr ontdooide diepvrieserwten
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm van 23 cm diameter, prik er met een vork gaatjes in.
  3. Snij de zalmfilet in stukken.
  4. Roer in een kom de melk, de eieren en de ricotta goed dooreen, kruid af met pezo.
  5. Leg de stukjes zalm en de doperwten op het bladerdeeg en giet er voorzichtig het ei/ricottamengsel over.
  6. Zet de quiche 30 minuten in de warme oven of tot de vulling mooi goudbruin en gstold is.
  7. Garneer met gehakte muntblaadjes en dien op met een frisse salade met partjes tomaat en vers stokbrood.
Victor S.