quiche met zalm gammba's en prei

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr verse zalm
  • 200 gr gekookte gamba's
  • 3 stengels prei
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 potje philadelphia met kruiden
  • 1 of 2 vellen bladerdeeg
  1. kuis de prei en snijd ze in stukjes van 1 a 2 cm
  2. pel de gamba's
  3. neem volgens uw smaak of goesting 1 of 2 vellen bladerdeeg
  4. indien 2 smeer dan 1 deegvel in met eigeel en leg dan de 2de vel erop
  5. leg de bladerdeeg in de vorm en leg er bakpapier in, vul de vorm daarna met gedroogde erwten of bonen en bak dit 10 a 15 min voor in een voorverwarmde van 180 graden
  6. terwijl stoof je even de prei aan
  7. laat alles afkoelen
  8. snijd de zalm in blokjes van een 2 cm en verdeel ze in de vorm
  9. leg er de gamba's bij en vul aan met de prei
  10. meng de melk met de philadelphia en doe er de 3 eieren bij en meng dit goed
  11. giet dit mengels in de quiche en doe eventueel er nog wat geraspte kaas over
  12. bak de quiche 30 min af in de oven van 200 graden
pauleke