Quiche met witte kool

21 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 600 gr witte kool
  • 150 gr gerookt spek in blokjes
  • 50 gr boter
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 100 gr gemalen kaas
  1. Oven voorverwarmen op 220° of stand
  2. Snij de gewassen witte kool in dunne slierten,
  3. kook ze halfgaar in licht gezouten water. Afgieten,
  4. boter laten smelten in een pan, kool en spek toevoegen.
  5. 15’ laten sudderen.
  6. Op smaak brengen peper en zout ... mocht dit nodig zijn.
  7. Klop de eieren los in de room.
  8. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  9. Voeg het room-ei mengsel toe aan kool met spek,
  10. strooi royaal de gemalen kaas erover en meng tot een homogene massa.
  11. Breng dit mengsel over in de quichevorm.
  12. Bak de quiche gedurende 10’ in de oven op 240°C
  13. en draai nadien de gasstand terug tot zo’n 200°C;
  14. verder laten sudderen gedurende 20 minuten.
  15. Dadelijk opdienen samen met een wit wijntje.Smakelijk.
mioef