Quiche met witlof, ham en Philadelphia bieslook

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 stronkjes witlof
  • 150 gr Philadelphia lightbieslook
  • 6 plakjes voor hartige taart( bladerdeeg) ontdooid
  • 100 gr reepjes of blokjes achterham
  • 12 kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • 1 dl halfvollemelk( volle)
  • wat boter om in te vetten
  • 25 gr bloem omte bestropoien
  • quichevorm à 22 cm
  1. Verwarm de oven voor op 180°C, Leg de ontdooide vellen deeg op elkaar en bestrooi beide zijden met bloem.
  2. Rol het hartig taartdeeg (bladerdeeg) uit tot een plak die groter is dan de quichevorm. Smeer de vorm in met boter en beleg het met het deeg.
  3. 7
  4. Stap
  5. Schik de witlof en ham losjes op de bodem.
  6. 8
  7. Stap
  8. Meng de melk, de eieren, en de Philadelphia Bieslook Light (liefst met mixer of staafmixer). Voeg ruim peper en zout toe. Giet dit mengsel over de vulling.
  9. 9
  10. Stap
  11. Verdeel nu de cherrytomaatjes over de taart.
  12. 10
  13. Stap
  14. Bak het geheel in 20 minuten.
  15. Snijd de overtollige randen weg. Snij de kern uit de witlof en haal de blaadjes los.Verdeel de witlof en ham losjes op de bodem.Meng de melk, de eieren, en de Philadelphia Bieslook Light (liefst met mixer of staafmixer). Voeg ruim peper en zout toe. Giet dit mengsel over de vulling. Verdeel nu de cherrytomaatjes over de taart.Bak het geheel in 20 minuten. Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Zondersalade als lunch en de taart in kleinere punten gesneden als borrelhap.
Love to Cook