Quiche met uien, spek en kruiden

14 50 4 5
Aantal personen:
  • Voor het deeg:
  • 200 g bloem
  • 150 g boter
  • 1 eidooier
  • 3 el water
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 2 uien
  • 30 g solo
  • 80 g gerookt spek
  • 200 g Gruyère gemalen
  • 4 eieren
  • versgemalen witte peper
  • 3 el gemengde kruiden (peterselie, bieslook, tijm en salie)
  • 1/4 l room
  • zout
  • taartvorm
  1. Maak eerst het deeg:
  2. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje, doe er de boter in stukjes, de eidooier, het zout en het water bij. Meng de ingrediƫnten.
  3. Kneed daarna met koude handen (onder stromend koud water) snel tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg in folie gewikkeld, ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Rol daarna het gelijkmatig uit op een met bloem bestoven werkoppervlak.
  5. Bereid daarna de vulling:
  6. Snijd de uien in dunne ringen en laat ze in de verwarmde boter glazig fruiten. Snijd het spek in kleine blokjes, voeg het bij de ui, laat 5 minuten mee bakken en laat afkoelen.
  7. De kruiden schoonmaken en fijnhakken.
  8. De uien, het spek, de kaas en de eieren in een kom doen. Voeg zout, peper en de gehakte kruiden toe en tot slot de room erbij gieten.
  9. Roer al deze ingrediƫnten met een garde door elkaar, giet op het voorgebakken deeg en strijk glad.
  10. Bak de quiche op 200 graden in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 40 minuten (tot hij goudbruin is. Dien onmiddellijk op.
  11. Eet smakelijk.
  12. N.B. Er kunnen ook nog champignons toegevoegd worden.
Roland2303
Meer inspiratie

FransPastaBijgerechtZomer