Quiche met uien en spekjes

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 gr ambachtelijk gezouten spek
  • 2 grote uien
  • 3 eieren
  • 2,5 dl extra lichte room (Galaxi)
  • 2 el boter
  • 100 gr geraspte emmentaler
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  1. - Snipper de uien fijn.
  2. - Snij het spek in stukjes.
  3. - Klop de eieren goed los met de room en de geraspte kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. - Smelt de boter in een braadpan. Bak de uien op een zacht vuur gedurende ong. 10 min. tot ze glazig zijn.
  5. - Haal de uien uit de pan en doe er de stukjes spek in. Bak ze tot ze knapperig zijn. Laat wat afkoelen.
  6. - Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm met een diameter van 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork.
  7. - Verdeel de uien en het spek over het deeg en giet er gelijkmatig de geklopte eieren over.
  8. - Schuif de quiche in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 35 à 45 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, dekt u ze losjes af met aluminiumfolie. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uikomt.
  9. - Serveer de quiche warm of lauw met een fris groen slaatje.
  10. (Los blad Colruyt)
vaya