Quiche met tomaatjes en olijven

4 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik croissant deeg 240 gram
  • 4 eieren
  • 250 gr boursin knoflook en fijne kruiden op kamer temperatuur
  • 125 ml slagroom
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 handje zwarte olijven zonder pit
  • 1 quichevorm 24 cm doorsnee
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem het croissantdeeg uit het blikje en beleg er de bodem en zijkanten van de quichevorm mee; druk de naden goed dicht
  2. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en slagroom (doe dit eventueel met een handmixer).
  3. 8.Laat 10 minuten voor het aansnijden staan.
  4. 9.Lekker met een spinaziesalade.
  5. Tip: in plaats van croissantdeeg kun je ook 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken.
  6. Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 35-40 minuten oventijd en rusten.
  7. Voeg wat zout en peper toe.
  8. Schenk het mengsel in de taartvorm.
  9. Verdeel de tomaatjes en olijven over de vulling.
  10. Bak de quiche in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Love to Cook