Quiche met spinazie, feta en cherrytomaat

2 55 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr roomboter
  • 1 pak pak Koopmans hartige taart
  • 50 ml water
  • Voor de vulling
  • 200 gr spinazie
  • 150 gr mature cheddar geraspt
  • 1/2 prei gewassen en gesneden
  • handje basilicum
  • 150 gr feta verkruimeld
  • Voor de saus
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • decoratie cherry tomaten
  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. ?Elektrische oven 200 graden Heteluchtoven 180 graden
  2. Doe de bodemmix, boter en water in een beslagkom en kneed het geheel met deeghaken tot een soepel deeg. ?
  3. Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic, 10 minuten staan.?
  4. Roerbak intussen de spinazie in een wok met een klein scheutje olijfolie en laat goed uitlekken.?
  5. Bekleed de ingevette vorm met een dun laagje deeg en bedek deze met de geraspte cheddar en de gewassen en gesneden prei.?
  6. Leg hierop de basilicumblaadjes, spinazie en de verkruimelde feta?
  7. Doe de melk, eieren en sausmix in een hoge beslagkom of maatbeker.?
  8. Mix alle ingrediƫnten zodat je een gladde saus krijgt.?
  9. Schenk de saus over de vulling leg daar de in de lengte gehalveerde cherry tomaten op.
  10. Bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin.?
Love to Cook