Quiche met slaatje , komkommer met basilicumdreesing

17 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 taartvorm kruimeldeeg 28 cm
  • 4 preiwitten
  • 30 gr solo of vetstof
  • 3 eieren
  • 2.5 dl light room
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 1 komkommer
  • 1 sla en of rucola
  • 1 advocado
  • 1/2 van een citroen
  • 2 dl yoghurt
  • 1 handvol basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • 1 peper zout kruidnoot
  • 300 gr hesp
  • 4 tomaten zaadjes uit en pellen
  • 1 doos champignons
  1. neem de kruimeldeeg en leg hem in de taartvorm ( met papier). teveel papier wegsnijden.
  2. maak de prei schoon en snij in stukken 1cm. smelt de vetstof en stoof de prei gaar. kruid.
  3. voeg de champignons (verse eerst stoven) tomaten gepeld , ajuin .
  4. klop de eieren los met de room en de kruiden. voeg er de helft van de kaas aan toe.
  5. voeg dit alles samen en giet in de taartvorm tussenin de stukjes hesp verdelen, strooi rest van de kaas er op. bak gedurende 40 min op 180°C.
  6. schil de komkommer en de advocado en snij in blokjes, bespenkel met citroensap en kruid. spoel de sla .
  7. de dressing : basilicum, olijfolie,yoghurt ,kruiden mix dit samen fijn , en doe twee lepels van deze dressing over de komkommer en de advocado.
  8. verdeel de sla op het bord , leg er een punt van de quiche bij en de komkommer /advocado en druppel de dressing rond de sla.
LILY-ANNE MEER