Quiche met prei , hesp en champignons

80 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg ( kruimeldeeg mag ook )
  • 1 bundel prei ( 3 a 4 stengels )
  • 1 grote ui
  • 200 gr champignons
  • 300 gr breydelham , in reepjes of blokjes
  • 200 ml volle room ( halfvolle gaat ook )
  • 2 grote eieren
  • peper , zout , nootmuskaat en cayennepeper
  1. Rol je deeg uit in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) , druk goed aan en prik gaatjes in de bodem , bak 10 min blind ( met bakbonen of rijst ) in een voorverwarmde oven op 200°C , neem de bakbonen eruit en bak opnieuw 5 tal min af , neem eruit en laat afkoelen .
  2. Snij de ui heel fijn , was de prei en snij eveneens fijn , borstel de champignons en snijd in schijfjes ( als het kleintjes zijn , gewoon in de helft ) .
  3. Fruit nu de ui aan en stoof de prei en champignons een 5 tal minuutjes mee , zet opzij .
  4. Meng nu de eieren , de room en de kruiden door elkaar en zet even opzij .
  5. Vul de bodem met de aangestoofde groentjes en daarop de hespenreepjes , giet het eiermengsel erover en bak 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C .
  6. Eet smakelijk :)
troubs