Quiche met peer en camembert

10 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • balsamico
  • zout
  • 2 peren
  • solo vloeibaar
  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 200 gr camembert
  • 4 eieren
  • 2,5 dl room
  • 1 tl gedroogde tijm
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Pel de ui en snij in ringen.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel solo en bak hier de uien in aan, breng op smaak met een snuifje zout en blus met 1 eetlepel balsamico, laat 30 minuten karamelliseren.
  4. Spoel de peren, dep droog, en snij ze ieder in 8 partjes, verwijder de pitjes, kook de partjes zacht in een beetje water.
  5. Vet een taartvorm in met solo vloeibaar en bedek deze met het bladerdeeg.
  6. Verdeel er de uitgelekte uien over en leg daar bovenop plakjes camembert en daar bovenop de partjes peer.
  7. Klop de eieren los met de room wat zout en de tijm, giet dit mengsel over de peren.
  8. Plaats de quiche ongeveer 40 minuten in de warme oven.
Victor S.