Quiche met gerookte kip, mozzarella & rode paprika

24 55 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg of 6 plakjes
  • olie om in te vetten
  • 2 el paneermeel
  • 2 gegrilde rode paprika uit een pot
  • 300 gr gerookte kipfilet in plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • 3 el geroosterde pijnboom pitten
  1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snijd de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik met een vork overal in het deeg gaatjes. bestrooi de bodem met het paneermeel.Verdeel de paprikareepjes, gerookte kip en mozzarella over de deegbodem. Klop de crème fraîche, eieren, gedroogde basilicum en zout en peper in een kom. Schenk het beslag in de ovenschaal, bestrooi met de pijnboompitten en bak de quiche 40-45 minuten in de oven. Controleer na een half uur de korst. Als deze te bruin wordt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie. Laat de quiche vijf minuten afkoelen voordat je hem snijdt. Geef er een frisse groene salade bij.
Love to Cook