Quiche met gegrilde bloemkool, ham en drie kazen

14 50 5 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1/2 bloemkool
  • 2 el solo vloeibaar
  • 250 ml room
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte emmentaler
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • enkele takjes peterselie
  • peper
  • zout
  1. Leg het vel bladerdeeg in een quichevorm. Leg er een laagje boterpapier bovenop en verzwaar met bakgewichtjes. Bak de bodem gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng er twee eetlepels Solo vloeibaar onder en spreid de roosjes uit over een bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  3. Meng de eieren met de room en voeg er de drie kazen aan toe. Kruid het mengsel met peper en zout.
  4. Snijd de lente-ui en de peterselie fijn.
  5. Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verwijder de bakgewichtjes. Verdeel de bloemkoolroosjes en de hamblokjes over de bodem. Overgiet met het mengsel van eieren, room en kaas en bestrooi met de fijngehakte lente-ui en peterselie.
  6. Plaats de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  7. Laat even afkoelen alvorens de quiche aan te snijden. Serveer met een slaatje.
Koken Op Hakken