Quiche met broccoli, champignons en spekjes

3534 55 4 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 flesje light room
  • 1 taartbodem bladerdeeg
  • 150 g spekblokjes
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 450 g broccoliroosjes
  • 3 eieren
  • 100 g gemalen gruyère-kaas
  1. Plaats het deeg in een aluminium vorm. Prik er een aantal keren in met een vork.
  2. Snij de ajuin fijn en de champignons in schijfjes.
  3. Verwarm de ajuin, de champignons en de spekblokjes op een heet vuur in een steelpan in een beetje Solo.
  4. Bereid tegelijkertijd de broccoli in de microgolfoven.
  5. Klop de 3 eieren onder de light room, kruid met peper en zout.
  6. Leg de ajuin, champignons, spekblokjes en broccoli op de bodem van het bladerdeeg. Overgiet het geheel met de room.
  7. Strooi de Gruyère kaas hier bovenop.
  8. Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 30 tot 40 minuten.
Solo
Meer inspiratie

BelgischEiHoofdgerecht