Quiche Lorraine

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 wit van prei
  • 150 g gerookt spek
  • boter
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 2,5 dl room
  • 2,5 dl melk
  • 200 g gemalen kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het vel bladerdeeg in. Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen of linzen. Bak de bodem 18 minuten blind in een oven op 170°C. Het deeg moet krokant worden, maar mag niet verkleuren.
  2. Snijd de prei in kleine stukjes en stoof in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Blancheer het spek kort in kokend water en verfris onder koud stromend water om te ontzouten.
  4. Verwijder de droge bonen en het bakpapier uit de vorm. Schik de prei en het spek op het deeg.
  5. Mix de ingrediënten voor de vulling en giet in de taartvorm.
  6. Bak de quiche zo’n 20 minuten in een oven op 180°C. Het eiermengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken, is dus de boodschap.
NelekeP
Meer inspiratie

FransEiHoofdgerecht