Quiche Lorraine

48 100 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Voor het deeg:
  • 125 g bloem
  • 125 g Maïzena Plus
  • 1 mespuntje zout en peper
  • 145 g Solo Margarine + extra om in te vetten
  • een half glas water
  • Voor de vulling:
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 100 g geraspte Gruyère
  • 3 eieren
  • 100 g plakjes gerookt spek
  • Extra nodig:
  • taartvorm van ongeveer ø 25 cm
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kom de bloem, de Maïzena Plus en de in klontjes gesneden margarine. Zachtjes kneden en geleidelijk het water toevoegen totdat een homogeen, niet klevend deeg ontstaat. Laat het een uur rusten op een tochtvrije plaats.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik de bodem hier en daar met een vork in.
  4. Schik de plakjes gerookt spek op het deeg. Klop de eieren met de melk en de room, meng de Gruyère erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel op het spek.
  5. Bak de Quiche Lorraine 20 min. in de oven. Serveer warm.
Maïzena
Meer inspiratie

FransZuivel en kaas