Quiche lorraine

1397 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Solo
  • 1 kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 40 g gerookte spekreepjes
  • 80 g gekookte ham in dikke sneetjes
  • 80 g gruyère
  • 50 cl light room
  • 25 cl melk
  • nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het deeg in een met Solo ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.
  3. Laat de spekreepjes 2-3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.
  4. Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de light room samen op.
  5. Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is.
Solo