Quiche Lorraine

43 50 4 5
Aantal personen:
  • bladerdeeg (kant en klaar)
  • 150 gr spekblokjes
  • 4 eieren
  • 150 gr gemalen gruyère
  • 2 dl room
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper, zout
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat.
  3. Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.
  4. Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C.
  5. Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.
Veerle Verbrug