Quatre-quarts gebakjes met rood fruit

30 55 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 200 g rood fruit
  • 175 g fijne suiker
  • 175 g bloem
  • 175 g Solo
  • 50 ml fruitcoulis
  • Solo Vloeibaar voor de vormpjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eieren
  1. Warm de oven op 180° voor.
  2. Klop de 4 eieren met 160 gr suiker tot een lichtgele massa.
  3. Voeg er de Solo bij, daarna ook de bloem en het citroensap.
  4. Klop de eiwitten tot stevig schuim op en voeg dan de resterende 15 g suiker toe.
  5. Schep dat voorzichtig onder het deeg en voeg dan het fruit toe.
  6. Verdeel over de met Solo ingesmeerde vormpjes en bak ongeveer 40 minuten.
  7. Prik er in met een vork (als de vork droog uit de gebakjes komt, zijn de gebakjes klaar).
  8. Haal ze daarna uit hun vorm en dien lauwwarm op met de coulis.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer