Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes

5 30 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 750 g worteltjes (bospeen)
  • Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • peper, zout
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el gepelde pistachenootjes
  1. Snijd de abrikozen en de worteltjes in stukjes en kook ze in de kippenbouillon gaar samen in 10 à 15 minuten.
  2. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 2 à 3 el vocht terug bij de gekookte wortelen en abrikozen en pureer dit met een staafmixer.
  3. Verwarm de puree op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en een flinke mespunt gemberpoeder. Meng er de crème fraîche door en laat de pureer nog even goed doorwarmen. Bestrooi met de gepelde pistachenootjes en serveer.
Solo
Meer inspiratie

GroenteBijgerecht