Puree van bloemkool en broccoli

106 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 bloemkool
  • 1 grote broccoli
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 3 eetlepels witte rozijnen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 snuifjes geraspte nootmuskaat
  • 2 snuifjes korianderpoeder
  • Solo Vloeibaar
  1. Verwijder de groene bladeren en de stronk van de bloemkool en de broccoli.
  2. Verdeel ze in boeketjes door het grootste deel van de stengels te verwijderen en was met water met azijn. Spoel en laat ze uitdruppen.
  3. Stoom de bloemkool 15 tot 20 minuten en de broccoli 8 tot 10 minuten. Pureer ze daarna met een groentemolen.
  4. Laat de amandelschilfers lichtjes grillen op een zacht vuurtje in een pan met antiaanbaklaag.
  5. Haal de pan van het vuur wanneer de amandels lichtbruin worden.
  6. Doe de puree in een braadpan met antiaanbaklaag.
  7. Voeg er de rozijnen en de amandelschilfers aan toe, samen met een beetje zout, peper, nootmuskaat en korianderpoeder.
  8. Giet er wat Solo Vloeibaar over en meng alles op een zacht vuurtje. Blijf de puree roeren om te vermijden dat het een moes wordt.
  9. Doof het vuur, dek af en serveer het gerecht warm binnen de 5 minuten.
Solo