Puree met broccoli en Finettes

6 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 500 gr Finettes
  • 1 broccoli
  • 50 gr gemalen emmenthaler
  • 5 cl melk
  • 50 gr solo, bakken & braden
  • solo vloeibaar
  • paneermeel
  • tijm
  • salie
  • nootmuskaat
  • peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Dompel deze roosjes gedurende 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de broccoli onder de kraan met koud water, dit dient om het garen te stoppen en om de kleur te behouden.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat even uitdampen, voeg wat melk, een klontje solo en muskaatnoot toe. Pureer de aardappelen.
  3. Kruid de Finettes met wat tijm, salie en pezo.
  4. Bak de Finettes in hete solo zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).
  5. Verwarm de oven voor op 180°, stand oven met grill.
  6. Boter een ovenschotel in met solo vloeibaar. Verdeel de broccoliroosjes over de bodem. Bedek met de gebakken Finettes. Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree. Bestrooi met gemalen emmenthaler. Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.
  7. Zet de schotel in de voorverwarmde oven. Laat 25 minuten bakken en serveer.
Victor S.