Pure chocolade- en frambozenmuffins

136 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 175 g Solo Vloeibaar
  • 175 g suiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 3 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 g pure chocoladedruppels (of heel kleine stukjes chocola)
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder erboven. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een houten lepel of mixer 4-5 minuten tot het mengsel smeuïg is.
  3. Schep 3/4 van de chocolade(druppels) en 3/4 van de frambozen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik (vul tot maximaal 3/4; als je beslag over hebt kun je een paar extra muffins bakken).
  5. Leg de rest van de chocolade en de frambozen op het beslag in de vormpjes en druk ze half in het beslag.
  6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Solo