Video afspelen

Pulled duck burger met gebakken appeltjes en veenbessensaus

39 200 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 eendenbouten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el Solo Bakken & Braden
  • 500 g krieltjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 appels, gewassen
  • 4 mini ciabattas of pistolets
  • 4 el veenbessencompote of veenbessensaus
  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf de eendenbouten in met peper, zout en de tijm. Leg ze in een ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo’n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen. Warm de eend de dag van het feest even op in de oven. Trek het vlees net voor het serveren in draadjes.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak intussen de krieltjes schoon. Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelen zo’n 40 minuten in de oven.
  3. Schil de appels, snijd ze in partjes en bak ze goudbruin in wat Solo Bakken & Braden. Snijd de ciabatta’s in twee, doe er wat veenbessencompote of veenbessensaus op en schik er het eendenvlees en de gebakken appeltjes tussen. Sluit de broodjes en steek er leuke prikkertjes op. Serveer met de krieltjes.
Solo