Puddingkoek met chocolade

18 60 0 5
Aantal personen:
  • 3/4 liter melk
  • 1 pakje vanillepudding (poeder)
  • 2 el fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 200 gr lange vingers (boudoirs)
  • 200 gr fondantchocolade
  • 1 kl hoeveboter
  • 2 el sterke koffie
  1. Los het puddingpoeder op in een tas koude melk en breng de rest van de melk aan de kook. Doe bij de melk de vanillesuiker.
  2. Zet van het vuur en roer er het puddingpapje door. Zet terug op het vuur en laat al roerend indikken.
  3. Laat 5 minuten afkoelen en roer af en toe om, zo kan er geen vel op komen.
  4. Vul een rechthoekige schaal met afwisselend laagjes boudoir, die je met koffie besprenkeld, en pudding.
  5. Laat 30 minuten afkoelen.
  6. Laat de chocolade en de boter samen smelten au bain-marie (of in de magnetron).
  7. Roer er de rest van de koffie onder.
  8. Lepel de chocoladesaus over het dessert en laat verder afkoelen.
  9. Snij de puddingkoek in gelijke delen en serveer.
  10. Lekker met een glaasje zoete wijn, Banyuls of Muscat de Beaumes de Venise blanc, of Moscato d´Asti, of Vino Santo, of.......
Victor S.