PRUTJEVAN GEDROOGDE EN GEWONE PADDENSTOELEN.Neem even de tijd je weet niet wat je proeft.

3 25 1 5
Aantal personen:
  • 15 gram gedroogde shiltake
  • 15 gram gedroogde Eekhoorntjesbrood,
  • 250 gram kastanje-champignons
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 eetl gehakte knoflook
  • 1/2 eetl zout
  • 1/2 theel gemalen zwarte peper
  • 2 eetl droge sherry, 1 eetl cognac
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 theel suiker
  • 1/2 dl room
  • 2 eetl bieslook
  1. Week de gedroogde paddenstoelen apart in lauw water gedurende 20 minuten, knijp ze vervolgens uit en vang het vocht op.
  2. Verwijder de nog harde delen van de paddenstoelen. Maak kwarten van de kastanje champignons.
  3. Verhit de olie in een wok, bak hierin eerst de knoflook en voeg dan de paddenstoelen en het vocht toe.
  4. Voeg zout, peper, sherry, cognac , sojasaus en de suiker toe.
  5. Bak alles gedurende 5 minuten totdat al het vocht is verdwenen
  6. Voeg de room toe, bak de paddenstoelen nog 2 minuten
  7. .
  8. Serveer met bieslook
  9. Lekker op een geroosterde boterham of bij wild en kip.
kok Kimberley