Pruimentaartje

3 25 5 5
Aantal personen:
  • 50 gram cakemeel
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 100 gram boter
  • 100 gram ( gele) basterdsuiker
  • 1 ei
  • 4 druppels bittere amandelessence
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout
  • 1 handvol verkruimelde zachte amaretti macarons
  • 8 pruimen, gehalveerd en ontpit
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen voor de topping mengen met
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • kaneel
  1. Oven voorverwarmen op 160 graden
  2. Roer alle ingrediƫnten ( behalve de pruimen)door de gesmolten boter tot er een mooi en smakelijk deeg ontstaat. Vet een lage quiche vorm ( mijn blik was vierkant 22x22 cm, neem anders een ronde met diameter 22 cm) in en verdeel het deeg over de bodem. Vrees niet dat je te weinig hebt! druk nu de pruimen met bolle kant omhoog in het deeg en bestrooi met het amandelstrooisel.
  3. 25 minuten in de oven en af laten koelen op een rooster.
  4. Eet smakelijk!
Loetje123