Provençaalse wok van varkensstoofvlees

15 45 5 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten :
  2. 1 kg varkensstoofvlees
  3. Provençaalse saus
  4. 250 gr verse champignons
  5. 1 tuiltje pijpajuintjes
  6. olijfolie
  7. peper & zout
  8. snuifje chilipoeder
  9. basmatirijst
  10. Bereiding:
  11. Snij het vlees in kleinere hapklare stukken en kruid het met peper, zout en wat chilipoeder. Doe olie in de wok en laat goed heet worden. Wok de stoofvleesstukjes mooi rondom bruin, neem ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de champignons in vier stukken, bak ze kort aan in zeer hete olie en laat ze uitlekken. Warm ondertussen de Provençaalse saus op en voeg het vlees eraan toe. Sluit de pan en laat alles nog zo’n 30 à 45 minuten zachtjes verder garen tot het vlees zacht is. Voeg net voor het serveren de champignons toe. Serveer in grote diepe borden samen met de basmatirijst.
Theoke_1