Provençaalse vissoep

18 80 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 2 gehakte uien , 2 preien in rondjes , 5 geperste teentjes knoflook , 1 kilo zeevis , 200 gr. zeepaling in mootjes , 200 gr. zeeduivel , grof zeezout , 4 eetlepels olijfolie , 1 pikant pepertje , 1 takje verse tijm , 2 laurierblaadjes , 3 stengels venkel , 2 rijpe , gepelde en gehakte vleestomaten , 4 dl droge witte wijn , 1 ½ liter water , 4 saffraandraadjes
  3. Bereiding :
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpan met dikke bodem. Fruit 5 minuten al roerend de ui , prei en de koflook aan , maar laat ze niet kleuren . Voeg de vis toe met zeezout , pikant pepertje , tijm en laurier . Laat de vis 10 minuten pruttelen . Voeg de tomaten toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen tot de tomaten mals zijn en de bereiding aan de kook komt . Giet de wijn erbij en breng al roerend aan de kook . Laat de soep op een laag pitje onder deksel zachtjes pruttelen . Roer de saffraan door de soep en laat nog 2 minuten doorkoken . Serveer ze meteen .
Theoke_1