Provencaalse tomaten-rijstsoep

6 50 3 5
Aantal personen:
  • 900 gr verse tomaten zaden verwijderd ,grof gesneden
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 1 wortel heel fijn gesneden
  • 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
  • 4 teen knoflook heel fijn gesneden
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 snufje saffraan
  • 1 snufje rode pepervlokken
  • 1 tl oregano = 2 tl suiker
  • 350 ml kippenbouillon van blok
  • 700 ml water
  • 40 gr ongekookte rijst
  • olijfolie
  1. Bereidingswijze:
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, wortel, selderij, oregano, knoflook en geraspte sinaasappelschil toe. Dek de pan af en laat de groenten gedurende 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de gesneden tomaten, tomatenpuree, suiker, peper, zout, saffraan en rode pepervlokken toe en roer de ingrediƫnten goed door. Laat deze ingrediƫnten gedurende 20 minuten onafgedekt sudderen.
  3. Gebruik de staafmixer om de soep tot een fijn mengsel te maken. Voeg de rijst toe aan de soep en laat de soep vervolgens gedurende 15 minuten sudderen. Serveer de soep heet.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtLente