Provencaalse taart

20 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol Kruimeldeeg
  • mosterd
  • 2 lookteentjes
  • 2 klp olijfolie
  • 5 courgetten
  • 3 klp tym
  • 10 cl room
  • 2 eieren
  • oregano,tabasco,
  • 150 gr magere ham
  • 90 gr geras^pte gruyere kaas
  • pezo
  1. Verwarm de oven voor op 220°,Leg de deeg in de taartvorm,en bestrijk met de mosterd.Fruit de look in olijfolie en voeg er de courgetten in plakjes en de tym aan toe.
  2. Kruid met peper en zout .Voeg daarna enkele druppels tabasco toe .Snij de ham in reepjes en verdeel over het deeg,Leg hierop de courgetten en overgiet met het eier-room-oreganomengsel.Strooi er de geraspte kaas over en bak 20à30min in de oven .Serveer met een slaatje .Deze taart kan zowel warm als koud opgediend worden
jakobina