Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes

18 35 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 600 g snijbonen
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 0.5 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 200 g rundergehakt
  • cayennepeper
  • 1 sjalotje
  • 1 eidooier
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de puntjes en eventuele draden van de lange bonen en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en snijd de teen in ragfijne plakjes. Snipper of rasp het sjalotje fijn. Kneed het gehakt met zout, cayennepeper, sjalot en de eidooier goed door.
  2. Snijd met de punt van een mes op 1 cm van de rand van de deeglapjes rondom een dun lijntje (niet door en door snijden!). Vouw dit ‘randje’ omhoog. Verdeel het gehakt over de lapjes deeg en bak ze 15 à 20 min.
  3. Breng ondertussen water met zout aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze ongeveer 8 min. Giet de snijbonen af en verwarm in de pan de vloeibare margarine. Fruit hierin de plakjes knoflook een half minuutje op laag vuur. Doe dan de uitgelekte snijbonen terug in de pan en bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Warm al omscheppend nog een 1 minuutje door.
  4. Serveer de bonen met de gehaktpasteitjes.
Solo
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht