Provencaalse saus

5 50 5 5
Aantal personen:
  • 1 ajuin
  • 4 teentjes look
  • 3 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 kg tomatenblokjes
  • 250 gram champignons
  • 2 dl Droge witte wijn
  • 2 dl groentenboullion
  • Olijfolie
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 takje tijmblaadjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • Zout, Peper, Provencaalse kruiden
  • Peterselie
  1. Snijd de ui, de paprika's, de courgette, de tomaten en de champignons in stukjes.
  2. Stoof de ui en de geplette knoflookteentjes in de olie.
  3. Laat de paprika's en de courgette meestoven.
  4. Voeg de champignons en de stukjes tomaat toe en blijf nog even stoven.
  5. Blus met de wijn en de bouillon en kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden, basilicum, laurierblad en een takje tijm
  6. laat het geheel een half uurtje sudderen op middelhoog vuur
  7. Eventueel de saus een beetje binden. Daarna bestrooien met peterselie en serveren
PascalVB