Provencaalse saus

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 6 stuks tomaat
  • 1 stuks chilipeper
  • 6 teentjes look
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks gele paprika
  • 1 stuks grote ui
  • 1 tijm
  1. Maak in de blender een pulp van de tomaten, 3 teentjes look en de chilipeper. Voeg 2 potjes tomatenpuree toe en zet met een bosje tijm aan het koken. Voeg provencaalse kruiden, peper en zout toe
  2. Snij de overige groenten in brunoise, telkens bakken met een teentje look en tijm. Paprika en ui mogen samen. Aan de tomatenpulp toegevoegen en nog even laten koken.
  3. Overschot kan verwerkt worden tot spagettisaus door gehakt toe te voegen, pestokruiden (delheize) en spagettikruiden. Indien nodig een blik tomaten toevoegen.
RuudH