Provençaalse saus

65 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 groene paprika
  • 50 g champignons
  • 2 blikken tomaten à 400g
  • 1 ½ dl bouillon (blokje)
  • tijm, marjolein
  • peper en zout
  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca. 3 minuten.
  2. Voeg de paprika en de champignons toe en fruit deze onder af en toe roeren ca. 5 min. mee.
  3. Voeg de tomaten met het sap uit het blik toe en roer ze met een houten lepel tot moes. Voeg de bouillon, de kruiden en zout naar smaak toe.
  4. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus ca. 30 min. zachtjes doorkoken.
  5. Eet smakelijk.
Roland2303
Meer inspiratie

FransVleesBijgerechtLente