Provençaalse kippenfilet

54 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 dubbele kippenfilets
  • 2 tabletten KNORR kruiden Bouquet Provençale
  • 3 stengels prei
  • 3 wortelen
  • 2 grote uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gepelde en ontpitte tomaten
  • 1 kookvaste aardappel per persoon
  • 1 tablet knorr kippenbouillon
  • Maizena roux minute wit
  • 50 à 100 ml (naar eigen smaak) anijsdrank
  • 1 pakje saffraan
  • olijfolie
  • boter
  • gesnipperde verse dragon en basilicum
  1. Verwarm 3 eetl olijfolie en een klontje boter en stoof hierin de fijngesneden prei, ui, wortel, selder en knoflook. Overgiet met de anijsdrank en voeg er de tomaten, saffraan en de tabletten Knorr kruiden bouquet proven├žale aan toe en roer tot de tabletten opgelost zijn. Breng een 1/2 L water samen met het tabletje knorr kippenbouillon aan de kook en voeg deze bouillon samen de kippenfilet aan de groenten toe. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg bij het stoofgerecht. Laat alles samen gaar worden en bind met maizena roux minute wit. Strooi de verse kruiden over het gerecht en sprenkel er eventueel ook nog enkele druppels anijsdrank over
doreen_1