Provençaals gekruide, gekookte aardappelschijfjes

4 20 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr vastkokende aardappeltjes
  • 1 kruiden of groentebouillon blokje
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 flinke sjalot gesnipperd
  • 16 groene of zwarte olijven zonder pit in ringetjes gesneden
  • 8 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
  1. Kook de geschilde aardappeltjes in het bouillonblokje gaar en laat de aardappeltjes afkoelen. Snij de afgekoelde aardappeltjes in plakjes van 1 cm. Fruit de gesnipperde sjalot met de gesnipperde knoflook in een anti aanbak pan in de olie. Voeg dan de olijven, zongedroogde tomaatjes en de Provençaalse kruiden toe en verwarm 2 minuutjes mee. Voeg de aardappel schijfjes toe. Verwarm ze in het smakelijke prutje mee, totdat ze door en door warm zijn. Voeg eventueel naar smaak nog peper en zout toe.
  2. Eigen recept en foto.
Love to Cook