preitorentje met paprika en ham

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 4à6 sneetjes rauwe ham, bayonne of gandaham
  • 5à6 el boursin cuisin met tomaat en med. kruiden
  • 2 dikke preiwitten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 EL BOTER
  • NOOTMUSKAAT
  • PEPER EN ZOUT
  1. Voorbereiding
  2. snij de preiwitten in smalle ringetjes.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de halve paprika en snij in blokjes van 0,5 cm bij 0,5cm
  4. bereiding 10 minuten
  5. verhit de boter in een kookpot en stoof er de preiringen en de paprikablokjes in. Voeg 1à2 EL boursin toe en kruid met peper, zout, en nootmuskaat. Dek af en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg indien nodig een scheutje water toe. schep ui de pot en hou warm.
  6. Giet de kippenbouillon in de kookpot en voeg 3à4 el boursin cuisine toe. Laat doorkoken tot je een gladde, gebonden saus bekomt. Kruid met peper en zout.
  7. AFWERKING
  8. Maak in het midden van het bord en torentje van de prei met paprika. Leg in het midden van het bord een metalen ring en vul met de groentenmengeling. Druk aan met een lepel. Verwijder de ring voorzichtig. schik de hesp errond. Leper er wat saus rond en serveer met stokbrood
NelekeP