Preitaart met rauwe ham

1 55 0 5
Aantal personen:
  • 700 gr gesneden prei
  • 1 rol blader- of kruimeldeeg
  • 150 gr Coburger rauwe ham
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 5 eieren
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr rucola
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de prei 4 minuten. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het deeg. Beleg de deegbodem met 100 gram ham en bestrooi met de tijm.
  3. Klop de eieren los. Rasp de parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevorm (28 cm doorsnede). en schenk het eiermengsel erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat 15 minuten afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.
So-Phie